Gecertificeerde opleiding in Bartenieff Fundamentals/Laban bewegingsanalyse

Terug naar overzicht

Laatste jaar Module 1 georganiseerd in AgapeBelgium.

Deze zomer zal AgapeBelgium voor de laatste keer The Certification Program in Bartenieff Fundamentals/Laban Movement Analysis - Module 1 opstarten. Deze training is in samenwerking met het Laban/Bartenieff Institute of Movement Studies (NY).

Deze training bestaat uit 4 modules, ook is het mogelijk om alleen module 1 te volgen. Wens je je in te schrijven voor deze zeer inspirerende training wacht niet te lang, op 30 mei 2018 sluiten we de inschrijvingen.

De spontane en natuurlijke bewegingsimpulsen en reacties van het lichaam ondersteunen ons vermogen om met het leven om te gaan. In het herontdekken van de natuurlijke en doelstreffende organisatie van onze lichaamsbeweging, worden wij ons gewaar van deze kwaliteiten die ons helpen te reageren op en om te gaan met de gevarieerde uitdagingen die het leven ons biedt.  Het Laban Bartenieff Bewegingssysteem is vandaag een accurate en effectieve oefening om bewegingskwaliteiten uit te puren, in alle opzichten. Het 'Laban Bartenieff Movement System' biedt een taal en een allesomvattend kader voor menselijke beweging. Dit biedt woorden en inzichten over ervaringen die zo nauw verbonden zijn met het menselijk bestaan, dat ze meestal onuitgesproken blijven en onbetwistbaar lijken. Dat geeft ons de mogelijkheid om ons bewustzijn te vergroten en onze mogelijkheden als mens, als danser, acteur, atleet, leider en ingenieur, student, echtgenoot of echtgenote uit te breiden en te verdiepen ...

Het certificatie-programma is een professioneel trainingsprogramma dat leidt tot het behalen van het certificaat in Laban Bewegingsstudies, als gecertificeerd bewegingsanalist (CMA). Het programma omvat de studie van Laban bewegingsanalyse, met inbegrip van Bartenieff Fundamentals, Laban theorie (lichaam, energie, vorm, ruimte), obsveratietraining en lezingen over de geschiedenis van het systeem en de diverse toepassingsgebieden. 

De lessen omvatten beweging, discussie, obsveratie van zichzelf en anderen, excursies, video-observatie en documentatie. Verschillende projecten worden ondernomen tijdens de opleiding wat leidt tot een definitief en  omvat theorie, observatie, bewegingservaringen en het onderzoeken van persoonlijke toepassingen.

Een gecertificeerd bewegingsanalist is werkzaam in diverse domeinen, waar de nonverbale communicatie, waar de bewegingskwaliteiten of waar de bewegingsanalyse een impact hebben op het functioneren of produceren. CMA'ers zal je vinden in onderzoeksprojecten, in de gezondheidszorg, in de sportwereld, de kunstwereld, de politieke wereld, communicatie- & leiderschapstrainingen en nog meer. Met meer dan 1000 CMA'ers wereldwijd , is er veel expertise beschikbaar en veel kennis voor handen.  Ook de trend waarin we merken dat het aantal  CMA'ers jaarlijks aanzienbaar toeneemten, duidt erop dat de bewegingsanalyse een gebied van specialisatie en innovatie blijft.  

Karen Bradley & Stephanie de Bruijckere

Coördinator

Karen Bradley & Stephanie de Bruijckere

+32 498 10 76 34

©2019 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie

Wil je graag alles weten over onze opleiding Connected Living? Kom dan naar onze introductiedag

x