Master Chief Storytelling: een train-de-trainer programma

Terug naar overzicht

Storytelling, dat doe je met hart en ziel,met lijf en leden, met hoofd en heerlijkheid. Pas dan kan de magie ontstaan die verhalen hun ware kracht geeft. Jij kan dat leren in deze train-de-trainer opleiding. Zodat jij er zelf mee aan de slag kan. En jij het aan anderen kan doorgeven. Want: een goed verhaal is nooit uitverteld.

Wat is het doel van deze train-de-trainer opleiding?

We wensen je op te leiden tot story facilitator: iemand die verhalen kan opdiepen, oproepen, inzetten en vertellen in de meest uiteenlopende vormen en situaties.

Wat leer je?

  • Je leert ervaringsgericht werken met de mogelijkheden van storytelling.
  • Je leert met een methodische blik kijken naar het vak.
  • Je leert als story facilitator ruimer denken dan louter toepassingen van storytelling in je eigen professionele situatie.
  • Je leert vak- en branche-overstijgend handelen zodat je met verschillende doelgroepen kan en wil werken en op uiteenlopende vragen een creatief antwoord kan formuleren

Waarom storytelling?

Vanuit diverse branches klinkt steeds luider de roep naar verhalen. Communicatieprofessionals, marketeers, managers, therapeuten, trainers, ... Storytelling is het toepassen van verhalen om een doel te bereiken en betrokkenheid te creëren. Verhalen raken ons, zijn concreet, gemakkelijk te delen en geven betekenis. Storytelling is een vak. Je kan het leren. De opleiding Master Chief Storytelling richt zich op mensen die met verhalen willen leren werken in een professionele context.

Wist je dat de behoefte om verhalen te vertellen en te horen essentieel is voor onze soort? Onderzoek wees uit dat deze behoefte op de tweede plaats staat, ná voeding en vóór onderdak. Miljoenen mensen overleven zonder liefde of thuis, maar bijna niemand kan immers in stilte overleven. 

Lees meer over Storytelling in dit artikel.

Deze zomer starten we een nieuwe opleiding. Hou onze pagina in het oog voor data.

Henk Hofman (NL)

Coördinator

Henk Hofman (NL)

+32 485 28 96 06

©2019 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie