Total Body Integration

Terug naar overzicht

In deze cursus staan verschillende reeksen van het Bartenieff Fundamentals (BF) systeem centraal. Het zijn bewegingsoefeningen die gericht zijn op het verwerven van lichaamsbewustzijn. BF is een lichaamsgerichte therapievorm die de algemene gezondheid bevordert.

Het Bartenieff Fundamental systeem werd ontwikkeld door Irmgard Bartenieff (1900 - 1981). 

Irmgard Bartenieff was een studente van Rudolf Laban (1879 – 1958),  één van de pioniers van moderne dans in Europa. Ze was gekend als een vrouw die betoverd was door beweging.  Ze bestudeerde kinderen en hun motorische ontwikkeling, culturen, non-verbale communicatie, psychologie, fysiotherapie, dans en nog veel meer. Zij richtte in 1978 het Laban Instituut voor Bewegingsstudies (LIMS) op in New York.

De Bartenieff Fundamentals zijn rustige en integrerende oefeningen, die van complexiteit variëren. Ze hebben een helend effect op spanningsgebieden in het lichaam en ze bevorderen gezonde en creatieve manieren van bewegen. Ze dragen bij aan het bewust worden, verdiepen en verruimen van;
- jouw innerlijke kracht en hoe je deze kracht naar buiten kan brengen (Inner/Outer).
- jouw beweeglijkheid en de mogelijkheden om gebruik te maken van de stabiliteit en stevigheid in jouw lichaam (Mobility/Stability).
- jouw manier van in beweging en tot activiteit komen en te recupereren van dagelijkse activiteiten (Excertion/Recuperation).
- jouw manier van functioneren, jezelf uit te drukken, je creativiteit (Function/Expression).
Deze lichaamsgerichte therapievorm heeft een directe invloed op onze gevoels- en denkwereld waardoor je letterlijk en figuurlijk beter in je vel komt te zitten. 

Deze cursus kan zowel een kennismaking zijn met de Bartenieff Fundamentals als een opfrisser of verdieping. Het is ook een goed voortraject als je geïnteresseerd bent om de masteropleiding “Advanced Training in the Laban Bartenieff Movement System” te volgen.

Stephanie de Bruijckere

Coördinator

Stephanie de Bruijckere

+32 498 10 76 34

Gerelateerde agenda-items

©2018 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Juridische informatie