Nieuw!! The embodied coach

Terug naar overzicht

Training in lichaamsgerichte interventies voor coaches, hulpverleners & therapeuten

Wat komt aan bod in deze opleiding?

Vanuit het oogpunt van het lichaam verkennen wij de waarde van lichaamsbewustwording, stressregulatie, het omgaan met emoties en gevoelens, opladen, ontladen, omgaan met woede, genieten en nog meer. De methodes die aan bod komen horen thuis onder de analytische lichaamsgerichte psychotherapie. Met uitzondering van de module ‘reading the movement …’ en de module ‘belichaming & neurologie’ zijn de andere modules gekend onder de noemer (neo)reichiaans lichaamsgerichte psychotherapie. De technieken die aangeleerd worden zijn gekend als ‘bio-energetica’, ‘ademtherapie’, bewegingsanalyse, reichiaanse karakterstijlen, en nog andere.

De opleiding bestaat uit

  • het ervaren van lichaamsgerichte oefeningen. In het proces van het eigen maken van deze benaderingen, of het belichamen, worden steeds de daarbij horende theoretische achtergronden en referentiekaders gegeven, waardoor je niet alleen de methodes zal begrijpen, maar ook wetend wordt als begeleider.
  • verschillende modules. Elke module wordt verzorgd door gespecialiseerde lichaamsgerichte therapeuten en bestaat uit theorie en praktijkoefeningen. De laatste dag is een integratiedag waar jij telkens een presentatie, oefensessie, eigen casuïstiek of op een andere manier een aspect van jouw werken presenteert.

De rode draad doorheen de gehele opleiding is ‘hoe breng ik mijn verworven kennis, technieken en inzichten over aan mijn doelgroep?’. De aangeleerde technieken en methodes, invalshoeken en theorieën, dienen jouw praktijkvoering te verrijken.

Wens je meer te weten te komen? Klik dan hier voor de praktische informatie en inschrijving.

Niek Ghekiere

Coördinator

Niek Ghekiere

+32 498 52 95 52

Gerelateerde agenda-items

©2018 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie