Ervaring... Creatie... Choreografie!

Terug naar overzicht

Sofie neemt je mee doorheen een kortdurend intensief danstraject dat zich enerzijds richt op het maken van een korte groepscompositie/choreografie ontstaan uit een persoonlijk creatief verdiepingsproces, anderzijds op het kennismaken en aan den lijve ervaren van het Laban/Bartenieff movement system, movement choirs en andere methodieken die ingezet kunnen worden bij het maken van artistieke projecten (dans, beweging, drama,…).

Gebruikmakend van verschillende opdrachten/oefeningen en een centraal thema als leidraad duiken we in ons lichaam. We maken contact met onze eigen kwaliteiten, uitdagingen, verbeelding, gevoelswereld en geschiedenis die we in ons lichaam meedragen. Er wordt gewerkt op individuele basis, per twee of in kleine groepjes om te improviseren, creëren, observeren, uitwisselen en vastleggen van bewegingsmateriaal.

Via coaching en filmmateriaal worden creaties herwerkt tot een kleine compositie. Als deelnemer word je meegenomen op een reis van ervaren, beleven, improviseren, creëren, coachen en choreograferen. 

Voor wie:

Voor iedereen (vanaf 17 jaar) die via dans en beweging openstaat om in groep te werken naar een compositie met het eigen lichaam als vertrekpunt voor verdieping en creatie. Verbinding met jezelf en de groep zijn belangrijke ankers binnen dit weekend.

Beschikken over een danstraining of technische bagage is geen must. Interesse in improvisatie, samenwerking, creëren met beweging zijn wel aangewezen.  

Begeleiding: Sofie Vanhaecke

Sofie heeft een basisopleiding genoten als master in de bewegingswetenschappen en heeft zich daarna verder verdiept in het therapeutisch werken vanuit het medium lichaam en beweging. Ze specialiseerde zich in de psychomotorische therapie,  lichaamsgerichte psychotherapie, dans-en bewegingstherapie (Agape), experientieel lichaamswerk en is gecertificeerd bewegingsanalyst (CMA, Agape/LIMS NY). Ze is werkzaam als therapeut in een ziekenhuis en is daarnaast mede-oprichter van VZW Studio Credo te Brugge waar ze momenteel de lessen improvisatie op zich neemt. Als danseres is ze vnl gevormd in jazzdans maar heeft daarnaast een ruime kennis en ervaring genoten in diverse dansstijlen. De laatste jaren heeft ze zich meer toegespitst op het begeleiden van mensen in hun creatie en persoonlijk groeiproces als danser om van daaruit te werken naar compositie en choreografisch werk. Sofie heeft door ervaring en haar achtergrond als therapeut en bewegingsanalyst een eigen manier van werken, creëren en choreograferen ontwikkeld die ze graag wil delen en anderen hiermee wil inspireren.

Meer info en inschrijven kan je hier

Sofie Vanhaecke

Coördinator

Sofie Vanhaecke

Gerelateerde agenda-items

©2019 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie