Nieuw! Laban Bartenieff Movement System in Depth

Terug naar overzicht

Ben je bekend met het Laban Bartenieff Movement System en wens je jouw kennis verder te verdiepen en uit te bouwen? In deze training leren we je hoe je deze kennis nu concreet kunt toepassen om mensen te begeleiden.

Deze dagen geven je de mogelijkheid om jouw kennis van het Laban Bartenieff Movement System te verdiepen. 

Om deel te nemen aan deze intensieve training, moet je beschikken over een basiskennis van het systeem. We gaan kijken hoe je het LBMS systeem nu concreet kan toepassen om mensen te begeleiden. We bespreken concrete casussen die ingebracht kunnen worden vanuit de deelnemers en door de docent. In dit traject zal je de kans krijgen om de Bartenieff en Laban methode op een dieper ‘level’ te bevatten en belichamen. 

Laban / Bartenieff Movement System (LBMS) is een uitgebreid theoretisch en praktisch systeem van bewegingsanalyse en basale lichaamstraining om de efficiëntie en expressiviteit van de beweging te voltooien. De stilzwijgende wijsheid van het menselijk lichaam navigeert onze bewegingen in de wereld om ons heen. Ons denken en voelen is onlosmakelijk verbonden met de kinetische keuzes die we voortdurend bewust en onbewust maken. Op deze manier kan een natuurlijke en gezonde impuls worden onderdrukt, vergroot of tegengesproken. Onze intentie is gevormd in onze gewoonte. Aldus kan beperking of onaangepastheid ontstaan. De spontane en natuurlijke bewegingsimpulsen en reacties van het lichaam ondersteunen ons vermogen om met het leven om te gaan. Onze juiste en ongerepte organisatie van lichaamsbeweging terughalen of herontdekken, betekent dat we onze voorbestemde kwaliteiten moeten leren om te reageren op en om te gaan met de gevarieerde uitdagingen die het leven ons biedt. LBMS is vandaag een nauwkeurige en effectieve oefening voor bewegingskwaliteit in alle opzichten. LBMS biedt een taal en een allesomvattend kader voor menselijke beweging. Dit biedt woorden en begrip van ervaringen die zo nauw verwant zijn met het menselijk bestaan, dat ze meestal onuitgesproken blijven en onopgemerkt lijken. Dat geeft ons de mogelijkheid om ons bewustzijn te vergroten en onze mogelijkheden als mens, als danser, acteur, atleet, leider en ingenieur, student, echtgenoot of echtgenote uit te breiden en te verdiepen ...
LBMS wordt wereldwijd onderzocht, erkend en geïmplementeerd, met toepassingen in hedendaagse dans en theater, danstherapie, sportgeneeskunde, fysiotherapie, bewegingswetenschappen, culturele studies, leiderschapsontwikkeling, communicatietraining, vredesstudies, psychologie en psychotherapie, zelfontwikkeling en vele andere velden.

Stephanie de Bruijckere

Coördinator

Stephanie de Bruijckere

+32 498 10 76 34

©2020 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie

Belangrijke mededeling! Alle activiteiten tot en met 4 mei worden op een alternatieve manier aangeboden of uitgesteld. Zorg goed voor jezelf en elkaar.

x