Workshop Somatic Experience (Traumatherapie)

Terug naar overzicht

Trauma’s hebben we allemaal. Zowel jij als ik. Het verschil in elke persoon is hoe je met die trauma’s omgaat. Somatisch (= lichamelijk) ervaren is een natuurlijke benadering voor genezing van trauma. Traumatherapie helpt je om wat gebeurd is een plaats te geven in je leven, zo krijg je vernieuwde energie zodat je weer vooruit kan en echt kan leven.

Somatische ervaring is gebaseerd op het bestuderen van wilde prooidieren, die zelden getraumatiseerd zijn, hoewel ze regelmatig worden bedreigd. In tegenstelling tot prooidieren, hebben mensen door onze rationele hersenen (neo-cortex) de neiging het natuurlijke dierlijke instinct af te remmen of helemaal uit te schakelen om een ​​trauma te ontladen. Het gevolg is dat trauma geblokkeerd blijft in onze spieren, botten en zenuwstelsel,... Dit kan extreme emotionele ervaringen veroorzaken zoals angst, woede, gevoelens van hulpeloosheid, gevoel van verlies, depressie... Bovendien kan het ook resulteren in een aantal lichamelijke ervaringen zoals bijvoorbeeld gevoelloosheid, pijn overal en altijd in het lichaam, strakke spieren, duizeligheid, veranderingen in het zicht, verlies van eetlust, diarree en slapeloosheid om er maar een paar te noemen.

Deze workshop is een helende oefening in stoppen, voelen en loslaten. Je zult comfortabel op de vloer liggen met dekens en kussens, waardoor een veilige, vertrouwde, geaarde en koesterende ruimte ontstaat. Je zult leren om je gevoelens te vertragen en te volgen, openstaande, niet-oordelende aandacht te houden voor een intern weten, direct ervaren, maar nog niet in woorden. In deze vredige ruimte zul je weer in balans komen, je eigen onschuld en zoetheid vinden. Als medicijn in deze sessie kan een gebed, gedicht of lied worden aangeboden.

De workshop is uitgesteld naar 2021. Hou de website in het oog voor nieuwe data of schrijf je in op de nieuwsbrief.

Concha García (USA)

Coördinator

Concha García (USA)

©2021 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie

Wil jij van dans je vak maken? Check dan onze opleiding Dans- & Bewegingstherapie

x