The Embodied Coach: Hands-on Lichaamswerk in psychotherapie 2021

Terug naar overzicht

Hoewel enigszins vergeten, vormt hands-on lichaamswerk een erg krachtige tool in psychotherapie. Het biedt een unieke toegangsweg tot de innerlijke belevingswereld van de cliënt en slaat een brug tussen spreken over en bewegen vanuit lijfelijke ervaring. Bovendien laat het uitgeputte, pijnlijke of gespannen lichaam vaak maar los bij een veilige, luisterende handgreep of door diepe, smeltende releasetechnieken.

Deze praktijkgerichte basiscursus[1]  start met een korte blik op enkele theoretische aspecten van hands-on lichaamswerk. Vervolgens gaan we aan de slag met verschillende hands-on technieken uit lichaamsgerichte psychotherapie, aangevuld met handgrepen uit osteopatisch-myofasciaal en energetisch lichaamswerk. Steeds zoeken we ook de vertaalslag naar herkenbare hulpvragen uit de dagelijkse praktijk. Centraal in deze cursus staat het trans-disciplinaire werkkader Experiëntieel Lichaamswerk (Calsius, 2020) dat ontwikkeld werd als een domein-overstijgende kapstok voor de integratie van lichaamswerk in de dagelijkse praktijk.

[1] Het achterliggende theoretische kader wordt evenzeer aangeboden in de scholing ‘Fundamenten van Lichaamsgericht Werken in Psychotherapie’ bij Agape.

Deze training is een module uit ons opleidingformat 'The Embodied Coach', maar kan ook apart gevolgd worden.

Joeri Calsius

Coördinator

Joeri Calsius

Meer info en Inschrijven

©2021 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie