Nieuw! The Embodied Coach: Embodied Anatomy - dr. Joeri Calsius

Terug naar overzicht

Dat in lichaamsgerichte psychotherapie, dans- en bewegingstherapie en geïntegreerd lichaamswerk het lichaam als beweging, houding, aanraking, adem en expressie centraal staat, spreekt voor zich. Wat vaak minder nadruk krijgt, is dat het therapeutisch werken via deze unieke dimensies ook voldoende inzicht vergt in hoe het lichaam als biologisch systeem functioneert.

Deze 2-daagse cursus ‘Embodied Anatomy’ wil hieraan tegemoet komen en is op maat gesneden voor therapeuten binnen lichaamsgerichte psychotherapie, dans- en bewegingstherapie en geïntegreerd lichaamswerk. We duiken twee dagen lang in de diepte en gaan op zoek naar antwoorden op vragen als ‘hoe ziet het myofasciale lichaam eruit?’, ‘wat zijn spierkettingen?, ‘hoe geraakt (traumatische) spanning in het lichaam en er weer uit?’, ‘wat is myofasciale pantsering?’ en ‘wat gebeurt er bij een release van spanningsblokkades?’

Deze cursus wil dus specifiek aansluiten bij de praktijk en wordt daarom thematisch opgebouwd van gezond naar verstoord functioneren en van cel- en weefselniveau naar het hele lichaam als functioneel systeem. Therapeutische inzichten en handvatten worden hierbij stap voor stap uitgelicht en besproken. Doorheen de cursus hanteren we actueel, wetenschappelijke onderzoek en een trans-disciplinaire bril die ons in staat moet stellen kritisch te kijken naar het eigen werk als therapeut. Aan de hand van casuïstieke oefeningen wordt de leerstof verankerd in de eigen praktijk. Aangezien deze cursus modulair aangeboden wordt staat ze open voor alle therapeuten, coaches en artsen die de vertaalslag wil maken naar belichaamde anatomie[1]. Wie verdere theoretische en praktische verdieping zoekt, kan terecht in specifieke vervolg-modules bij Agape.

[1] Heb je geen enkele voorkennis anatomie? Dan dien je eerst de aanbevolen literatuur door te nemen (zelfstudie).

Joeri Calsius

Coördinator

Joeri Calsius

Meer info en Inschrijven

©2021 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie