Terug naar overzicht

Relatiegroep WIJ (Volzet)

  • Algemeen
  • Programma
  • Praktisch
  • Docent

"wij, de weg van tweezaamheid naar samen"

"Om zichzelf ten volle te kunnen ontplooien, heeft de mens andere mensen nodig, en in het bijzonder de partner van wie hij of zij houdt."
(Willi Jung)

Zelfontplooiing met z’n tweeën

 

Verliefdheid

Verliefdheid is een van die werkelijk overweldigende psychologische fenomenen. Verliefdheid heeft onze collectieve psyche overweldigd en voorgoed onze kijk op de wereld veranderd.

Als samenleving hebben we nog niet geleerd om te gaan met deze reusachtige kracht. Wij vertalen haar vaker in tragedies en vervreemding dan in duurzame menselijke verhoudingen.

De mannelijke psyche verschilt van de vrouwelijke, de gevoelsmatige kant van een vrouw ontwikkelt zich anders dan die van de man, en haar ervaring met verbondenheid kent subtiele nuances die mannen niet op dezelfde wijze ervaren.

Samenleven

Het is niet langer een taboe toe te geven dat je iemand nodig hebt in het leven, en dat je ook graag nodig wil zijn voor de ander, maar gaat het samenleven met een partner ten koste van je eigen ontwikkeling?

Samenleven met iemand, is niet alleen een uitnodiging maar ook een uitdaging tot intense persoonlijke ontwikkeling. Een liefdevolle samenleefrelatie blijkt de beste levensvorm te zijn waarin mensen hun eigen groei bevorderen. Ten minste, voor hen die de confrontatie met de partner echt aangaan en de nodige energie in hun relatie stoppen!

De reis

Een succesvolle partnerrelatie bevordert de persoonlijke groei doordat ze elke partner voor een aantal uitnodigingen en opdrachten stelt. Opdrachten die hem of haar verplichten te blijven evolueren, te blijven veranderen, zichzelf steeds weer in vraag te stellen enz...

Tussen die partners ontstaat een dynamiek van wederzijdse uitnodiging, begrenzing en ondersteuning. Duurzaam constructief samenleven in een liefdesverhouding vereist een hoge vaardigheid in het omgaan met conflicten, meningsverschillen, en in de kunst ze aan elkaar te uiten. Deze reis leidt altijd naar donkere valleien en moeilijke confrontaties, maar als we volhouden, ontdekken we nieuwe mogelijkheden van omgaan met onszelf en "de andere"!

In deze week onderzoeken we wat "samen" in de weg staat, we creëren een sfeer om op een andere manier om te gaan met conflicten, frustraties, boosheid... Er is tevens ruimte voor humor, speelsheid ... en we werken met tantrische rituelen.

Zo vormt dit weekend een opening naar meer verbinding.

Deze groep is niet toegankelijk voor singles

Bekijk prijzen en data bij de tabs 'praktisch' en 'programma'

Je krijgt een informerende brief na inschrijving toegestuurd.

Begeleiding

Dirk Ghekiere & Lieve Verhelle (SOL).

Prijs

€900 (incl. BTW) per persoon. Catering is inbegrepen.

Data

'Wij, de weg van tweezaamheid naar samen', gaat van start op 7 februari 2022 om 10u tot en met 11 februari 2022 omstreeks 14u. 


Deze groep is niet toegankelijk voor singles.

Docent

Dirk Ghekiere en Lieve Verhelle

+32 494 59 46 29

Dirk Ghekiere is oprichter en inspirator van het centrum "Agape" in Koolskamp (België), van "La Geneytouse" in Toy-Viam (Frankrijk) en mede-oprichter van "The Spirit of Leadership" (S.o.L. België). Hij is een autoriteit in Ceremonieel Leiderschap, Groepsdynamica, Primal, Communicatie, Dramatherapie, Lichaamswerk en Systemisch Werken.

Met een basisopleiding als verpleegkundige en haar ervaring als moeder van vier volwassen kinderen richtte Lieve Verhelle samen met haar man Dirk in 1987 het centrum Agape op. Lieve is opgeleid tot Emotioneel Lichaamstherapeute. Ze begeleidt vrouwentrainingen, bio-energetica, tantra, primal en encountergroepen. Zij is vanaf de start verbonden met deze opleiding. Haar liefde en respect voor mensen en voor de natuur brengen haar nog meer in contact  met “al wat is”. Het werken vanuit deze instelling is voor haar een basis van waaruit zij mensen begeleidt, zowel individueel als in groep.

Wanneer: 7 februari 2022 tot 11 februari 2022
Aantal modules: 1 trainingen
Waar: AgapeBelgium
€900.00 Incl. catering Incl. BTW

©2022 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie | Covid19-informatie