Terug naar overzicht

Workshop Haka met Maori Toroa Aperahama (NZ)

  • Algemeen
  • Praktisch
  • Docent

In samenwerking met Maori-elder Toroa Aperahama bieden wij deze Summer School voor volwassenen.

Tijdens de workshop leer je je bewust worden van jezelf, van je kracht en je mogelijkheden. Je maakt kennis met de Maori cultuur en met het gevoel van een groepsverbinding en de kracht die erachter schuilt. Een onvergetelijke en unieke dag!

De Haka-traditie is één van de oudst bewaarde rituelen van de Maori’s. Het zijn belichaamde verhalen die kracht, hoop en verbinding in beweging brengen.

De haka die je zal leren, is speciaal en enkel samengesteld voor deze groep, uitgevoerd in het Maori en je eigen moedertaal met volledige choreografie / unisono.

Tijdens deze workshop krijg je de unieke kans om deze originele haka in zijn volledigheid te leren en te perfectioneren. Je leert ook over de Maori-filosofie achter de haka, zijn oorsprong, zijn betekenis.

De haka is een compositie die door veel instrumenten wordt bespeeld. Handen, voeten, benen, lichaam, stem, tong en ogen spelen allemaal hun rol bij het samensmelten om in hun volheid de uitdaging, het welkom, de jubel, de opstandigheid of de minachting van de woorden over te brengen.

Wil je meer weten? Lees dan het interview met Toroa Aperahama over haka hier.

Een kans als deze om een echte haka (onderwezen door een Maori) te beleven, is een unicum! Wees er dus snel bij want de plaatsen zijn beperkt.

Check hier een Haka uitgevoerd door verplegend personeel!

Data

Deze 2-daagse Summer School gaat door op 4 en 5 juli, telkens van 10u tot 17u.

Prijs

€170 (excl. BTW) - €205,70 (incl. BTW)

Er is geen catering voorzien. Overnachten kan in tenten indien gewenst maar is niet verplicht.

Voor wie

Deze workshop is speciaal opgezet voor volwassenen.

Het aantal plaatsen is gelimiteerd. 


Covid-19

Alle opleidingen en trainingen kunnen we categoriseren als ‘corona-proof’ of ‘corona-resistent’. Opleidingen die corona-proof zijn, gaan door mits toepassing van strikte veilligheidsmaatregelen. Corona-resistent betekent dat wij ernaar streven dat een opleiding altijd zal kunnen plaatsvinden, ook als we opnieuw in lockdown gaan. 

Deze workshop is corona-proof. 

De training kan, enkel en alleen in het geval van een nieuwe lockdown, geannuleerd worden, omdat de inhoud niet overdraagbaar is via live e-learning. Indien dit zich zou voordoen, zullen de inschrijvingskosten die betaald werden, terugbetaald worden.

De concrete Covid-19 maatregelen die zullen genomen worden, kan je hier lezen: https://www.agapeacademy.be/nl/nieuws-en-publicaties/30/covid-19-richtlijnen

Toroa Aperahama

Docent

Toroa Aperahama

Toroa werd vanaf de geboorte opgevoed door zijn geliefde grootmoeder, Te Wharehau, en 6 Elders van zijn stam op de traditionele manier van zijn volk. Momenteel geeft onder meer les in Haka, de traditionele dans van de Maori. Deze haka is door Toroa zelf gecomponeerd, waardoor hij een geschenk kan geven aan de mensen van dit land om zich opnieuw te verbinden met hun eigen oude cultuur. In de gebroken wereld van vandaag is Toroa's missie om de speer te gooien ... Te Tao Aroha / The Spear of Love ... Hij mist nooit. Zijn haka-workshops zijn zeer energiek en vol Liefde.

Wanneer: 4 juli 2022 tot 5 juli 2022
Waar: AgapeBelgium
€170.00
Excl. BTW

De liefde die Toroa verspreidt, is besmettelijk. Hij ziet ieders unieke kwaliteit en energie en wijst dat aan degenen die het nodig hebben. Het motiveerde me enorm.

Malou

Ik heb dit weekend geleerd over een nieuw en mijn eigen land en heb van daaruit een nieuwe kracht ontwikkeld en deze in de Haka gebracht. Wat een bijzondere ervaring.

Laura

'n Haka workshop vind ik een echte aanrader. Haka bevordert zowel teamspirit als persoonlijk leiderschap.

Tine - 65. Paardencoach.

In het doen van de Haka ontstaat een groot gevoel van kracht en verbinding, die op vele lagen ervaren kan worden. Een aanrader!

Geertrui Gardeyn

Het aanleren van een HAKA is een intense ervaring die me in contact heeft gebracht met mijn innerlijke kracht & met bevrijding van mijn stem. Echt bijzonder waardevol!

Els H. - 58 j. - HR-Officer

©2022 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie | Covid19-informatie