Terug naar overzicht

Online cursus 'Ancient Healing' - met Rahul Bharti

  • Algemeen
  • Programma
  • Praktisch
  • Docent

Hoe zou het zijn om een ​​leven te leiden waarin je je vol energie voelt, je geest relaxed is en je je prettig voelt in je lichaam? En/of anderen kan ondersteunen en begeleiden om zich zo te voelen?!

Een evenwichtig energetisch systeem, lichaam en geest is de basis om de uitdagingen aan te gaan die we in ons leven tegenkomen.

Deze basis begint met bewustwording en vanuit hier kun je je zaadje planten voor heling.

Het is de missie van Rahul Bharti om je de stappen te leren om bewust te worden en hoe je voor je geplante zaadje moet zorgen, zodat je in de toekomst sterk zult worden en kan bloeien.

Hij leert je de tools, jij doet het werk!

 

Cursusinhoud

De cursus bestaat uit een combinatie van theorie en praktijkdelen. De theorie is de noodzakelijke basis, het praktische deel wordt uiteindelijk jouw ervaring. Tijdens de cursus leer je verschillende technieken om voor jezelf te gebruiken, maar ook verschillende tools die je op anderen kunt toepassen. Deze diversiteit helpt om elke individuele klant te benaderen op een manier die voor hem/haar het beste werkt.

(Klik op 'Praktisch' en 'Programma' voor data en prijzen)

Je energetisch systeem begrijpen

In dit theoretische deel leer je hoe het energetisch systeem is opgebouwd en functioneert. Je leert over de ziel, de 7 lagen, mannelijke en vrouwelijke energie, de 7 grote chakra's en de fysieke en psychologische problemen die verband houden met je energetisch systeem. Als je dit begrijpt kan de heling starten!

Hoe een behandeling van hoge kwaliteit te geven

Dit is een ander onderdeel van de theorie. Als je het leuk vindt om anderen te begeleiden en te ondersteunen, streef je ernaar om een ​​hoge kwaliteit te geven en dat begint bij de voorbereiding. Onderwerpen als de behandelomgeving, materialen, hoe een cliënt te diagnosticeren en te behandelen om het beste resultaat te krijgen, behandelmomenten en het reinigen van de energie komen langs. 

Detox-programma

Het detox-programma is een methode om uw hele systeem te reinigen en opnieuw in balans te brengen.

Tijdens de 14 dagen van dit specifieke programma werk je aan je fysieke, psychologische en energetische systeem en het versterken van je immuunsysteem.

Het programma bestaat uit leefstijlveranderingen, energetische oefeningen, een dieet, maag- en darmkanaal reiniging en lichamelijke oefeningen. Deze krachtige reset is goed voor iedereen! Na uw eigen ervaring wilt u deze misschien aan uw familie, vrienden of klanten geven.

Ancient ‘Thai’ massage

Ancient massage is 2600 jaar geleden ontstaan ​​in de tijd van de Boeddha. Het is beter bekend onder de naam Traditionele Thaise massage, Nuad Phaen Boran of Thaise Yoga massage.

Wat de naam ook is, het is een fantastische methode om de energieën van het lichaam in balans te brengen.

De massage bestaat uit een combinatie van rekoefeningen, drukpunten en 'Tai Chi'-bewegingen gegeven op een mat op de grond. Er wordt geen olie gebruikt en de ontvanger draagt losse, comfortabele kleding.

Door de mooie, vloeiende verbindingen tussen de bewegingen, oogt en voelt de hele massage als een meditatieve dans.

Je leert een eeuwenoude massage van 1,5 uur te geven, die het dichtst in de buurt komt van de originele massage, gecreëerd door Dr. Jivaka Kumar Baccha, de dokter van de Boeddha.

Ancient yoga stretches

Het beoefenen van ancient yoga stretches zorgt voor een perfecte balans tussen flexibiliteit en versterking van je spieren. Het helpt veel lichamelijke aandoeningen te voorkomen, verbeteren of zelfs weg te nemen.

Van de 4 uur oude yoga-oefeningen die aan de studenten van de Boeddha zijn geleerd, hebben we 1,5 uur van de meest belangrijke oefeningen geselecteerd.

Het is een uitstekende training voor de massagetherapeut omdat het zal helpen om de massage pijnvrij te geven. Daarnaast kun je, naast je massagewerk, de cliënt nu de tools geven om zichzelf te helpen in het deel dat we niet voor hen kunnen doen, namelijk het versterken van hun spieren en het verkrijgen van meer flexibiliteit door regelmatig te rekken.

Meditatie

We houden van meditatie in combinatie met actie. Daarom hebben al onze meditatie-oefeningen een specifieke focus.

Zo maken we gebruik van geluid, verbeelding of ademhaling om de geest tot rust te brengen en werken we aan het energetisch systeem.

Tijdens de cursus leer je veel meditatie-oefeningen, afgestemd op de behoefte van de cursisten.

Dansen met de wind (Tai Chi)

'Dansen met de wind' is een korte energetische oefening die lijkt op Tai Chi. Het helpt de massagetherapeut om het gevoel van een flow in de massage te leren. Het is een fijne meditatieve oefening en zal ook je energie in balans brengen.

Energie heling

De energetische helingsoefeningen zijn eerst gericht op zelfgenezing door je mannelijke en vrouwelijke energie in balans te brengen, te aarden, liefde en vertrouwen te geven of zware energie weg te nemen. En wat we zelf kunnen doen, kunnen we ook voor anderen doen om te ondersteunen in hun genezingsproces.

Specifieke technieken, waarbij onder andere een behandeling met handopleggingen over het gehele lichaam van 1,5 uur, ook wel ‘ancient healing’ genoemd, de grootouder van reiki, wordt aangeleerd.

Technieken zijn een geweldige ondersteuning, maar het is belangrijk om te begrijpen dat energie werkt met vertrouwen, geloof, eenvoud, intentie en zuiverheid.

Klankheling met klankschalen

Wat we niet met de handen kunnen helen, kunnen we wel met de klankschalen!

Klankschalen zijn een zeer krachtig hulpmiddel om met het energetische systeem te werken en het is ook een van de meest ontspannen behandelvormen. Je leert de geschiedenis, hoe de klankschalen werken en geeft een energetische massage met geluidstrillingen met behulp van de klankschalen.

Cursusdatum: De cursus duurt in totaal 24 dagen, verdeeld over de maanden november 2021 tot en met april 2022. De lessen gaan door op zaterdag en zondag, met 4 uur lestijd per dag.

Lestijd: 9.00 – 13.00 uur (CET)

Investering: € 789 (incl. examen en incl. BTW)

Wil je onze cursus ‘Ancient Healing’ leren zonder helemaal naar Nepal te hoeven vliegen? Dat je nog steeds voor je kinderen kan zorgen of kan werken en jezelf de tijd geeft om te oefenen wat je hebt geleerd tussen de lessen door?

In november starten we met een online cursus ‘Ancient Healing’ van 6 maanden met dezelfde cursusinhoud als onze cursus van een maand in Nepal.

De cursus duurt in totaal 24 dagen, verdeeld over de maanden november 2021 tot en met april 2022. De lessen worden geprogrammeerd op zaterdag en zondag, met 4 uur lestijd per dag, vanaf 9.00 uur (CET).

Alle lessen worden opgenomen en na elke cursusdag naar de studenten gemaild. We hebben graag, en het wordt aanbevolen, dat je aanwezig bent tijdens de online lessen. Daarom hebben we de regel gesteld dat je maximaal 4 dagen mag missen tijdens de cursus.

Voor alle studenten die graag een certificaat voor de Ancient 'Thai' massage willen ontvangen, nodigen we hen uit voor het jaarlijkse online examen, gehouden in mei 2022. Na het behalen van het examen ontvang je een certificaat voor je deelname met 120 uur instructie van Ancient' Thaise massage. Het certificaat is erkend door de Natural Health Practitioners of Canada en de Thai Healing Alliance.

Data:

13 – 14 – 27 - 28 november ‘21     
11 – 12 - 18 december ‘21          
8 – 9 – 22 - 23 januari ‘22               
5 – 12 – 13 – 26 – 27 februari ‘22              
12 – 13 – 26 – 27 maart ‘22                 
9 – 10 – 23 - 24 april ‘22                    


Wat heb je nodig voor de cursus?

- En goede internetverbinding met camera en zoom geïnstalleerd op uw computer (eenvoudig te regelen op www.zoom.us);

- een notitieboekje en pen;

- losse en comfortabele kleding voor praktijkoefeningen;

- wilskracht, geloof, moed, actie, discipline en geduld.

  

Deze training wordt aangeboden door The Healing Hands Center.

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ons een mail te sturen op: thehealinghandscentertour@gmail.com

Rahul Bharti

Docent

Rahul Bharti

Rahul Bharti, oprichter en leraar van The Healing Hands Center, werd geboren in Goa in een Portugees-Indisch gezin. Hij had een buitengewone jeugd, zijn interesse in het helpen van medemensen ontstond al op jonge leeftijd toen hij in aanraking kwam met "Ancient Massage".

Zijn gave werd door zijn vader gezien, waardoor Rahul zijn weg in 'ancient healing' kon vervolgen onder de vleugels van verschillende spirituele leraren in Sri Lanka, India, Australië, Canada en Thailand.

Door een intensieve en diepgaande opleiding is Rahul een zeer sensitieve therapeut geworden. Naast een meester in Ancient ‘Thai’ massage en een energiewerker, maakt Rahul gebruik van klankschalen en de sjamanistische drum, is hij een ancient yoga-instructeur, traditionele verloskundige, relatie consulent en onderzoeker van het menselijk gedrag.

Wanneer: 13 november 2021 tot 24 april 2022
Aantal modules: 24 trainingen
Waar: Online
€789.00
Incl. BTW

Rahul Bharti is erg gepassioneerd en deskundig en dat is absoluut aanstekelijk. Een aanrader voor iedereen die meer structuur in zijn leven wil en vooral gezonder en positiever wil leven!

Claudia

©2021 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie | Covid19-informatie