Binding door Bonding 2019 Volzet

Elk mens heeft basisbehoeften. Zo is er ook een basisbehoefte naar betekenisvolle relaties.

8 februari tot 28 juni 2019 AgapeBelgium
Lessenreeks 5 trainingen
€ 440 Excl. catering | Incl. BTW
Terug naar overzicht

Elk mens heeft basisbehoeften. Zo is er ook een basisbehoefte naar betekenisvolle relaties. Het vermogen om nabije en positieve relaties te hebben waarbinnen wij mensen emotionele openheid en fysieke nabijheid kunnen ervaren en waarin wij ons veilig en beschermd kunnen voelen, is een belangrijke factor voor onze emotionele en mentale gezondheid.

Dit is de tekst, vrij vertaald, die achterop staat op het boek “Bondingpsychotherapy, Theoretical Foundations and Methods”, door Konrad Stauss in 2007.

Van 26 t/m 27 januari 2019 gaat er in AgapeBelgium, centrum te Koolskamp, een INTERNATIONAAL BONDINGWEEKEND door. Het wordt georganiseerd door de VBP (vereniging voor Bondingpsychotherapie voor België en Nederland) en is onder leiding van Ramon Vega (Argentinië), Caroline Buys (Nederland) en Lieve Thienpont (België). Voor meer info, mail graag carbuys@online.nl

In aansluiting op dit weekend zullen er 5 BONDINGDAGEN “Binding via Bonding” worden aangeboden in AgapeBelgium centrum. Deze bijeenkomsten worden begeleid door Lieve Thienpont en Caroline Buys.

De nadruk ligt vooral op de ervaring. Wat de bonding mij persoonlijk (Caroline) gebracht heeft is het containen van emoties van anderen. Dit op zich is een ervaring die van waarde is wanneer je als lichaamsgericht therapeut aan het werk wilt gaan. Zo ook mijn ervaring dat ik mij niet meer direct aangesproken voel wanneer de ander zijn of haar emoties uit, anders gezegd deze niet direct op mezelf betrek. Ook heeft de bonding mij verborgen emoties leren voelen, kennen en herkennen. Deze jarenlange ervaring in het meedoen in een bondinggroep, is voor mij persoonlijk  zeer ondersteunend geweest tijdens mijn opleiding in dans- en bewegingstherapie bij AgapeBelgium.

Wat bonding mij (Lieve) bracht, naast  de zeer warme en fijne contacten met Ingemar, is het verdwijnen van mijn astmatische klachten. Na jaren medicatie genomen te hebben, vergat ik na mijn eerste bondingWE mijn medicatie te nemen, tot nu 38 jaar later! Moeilijke en pijnlijke ervaringen uit ons verleden kunnen zich fysiek vast zetten. Bonding kan je dus ook heel fysiek voelbaar bevrijden van emotionele ballast.

 

 

 

Praktische informatie

Praktische informatie

Begeleiding

Lieve Thienpont en Caroline Buys.

Lieve Thienpont, psychiater en cliënt gericht therapeut, heeft jarenlang samen gewerkt met psychodrama- en bondingpsychotherapeut en opleider Ingemar Arn. Samen hebben zij groepen geleid in Zweden, Chicago en België. De laatste jaren heeft Lieve met Ramon Vega, Argentijns bondingpsychotherapeut, opleider en lichaamsgericht therapeut internationale bondinggroepen geleid.
De samenwerking heeft er toe geleid dat we niet alleen jaarlijks een bondingWE willen aanbieden maar ook bondingdagen.
Lieve heeft haar eigen praktijk en is actief in vzw Vonkel te Gent www.vonkleenluisterendhuis.be waar zij mensen met levenseindevragen begeleidt.

Caroline Buys, bijna gecertificeerd Dans- en Bewegingstherapeut, opgeleid bij AgapeBelgium, en MIT therapeut bonding, heeft jaren in een bondinggroep onder leiding van Martien Kooyman in Nederland, in Rotterdam, als deelnemer meegedaan. Heeft daarnaast in Argentinië bij Ramon Vega intensieve training in de bondingpsychotherapie gevolgd. En heeft in Slovenië een aantal bondingweekenden begeleid, onder supervisie van bondingpsychotherapeut en opleider Bogdan Polajner.
Ooit is mijn persoonlijk groeiproces begonnen via “praattherapie”. Hierop volgend is toegevoegd het diep doorwerken van persoonlijke processen in de bondingpsychotherapie, haptotherapie, en mijn DBT-opleiding. Zo heb ik het belang van het lichaams- en ervaringsgericht werk aan den lijve ondervonden. Voor mij is het betrekken van het lichaam in groeiprocessen van enorm toegevoegde waarde.

Data

Deze training bestaat uit 5 vrijdagen van 10u tot 18u, startende op 8 februari 2019.
Alle data zijn:
- 8 februari 2019
- 15 maart 2019
- 26 april 2019
- 17 mei 2019
- 28 juni 2019

Inschrijving is noodzakelijk. Vanaf 10 deelnemers gaat de training door.

Benodigdheden

Neem gemakkelijk zittende kleding mee, schrijfgerei, flesje water en je lunch. Er is geen catering voorzien. 

Thee gedurende de dag is in het centrum aanwezig.

Kostprijs

Deze training komt in aanmerking voor opleidingscheques.
Deze training is een KMOp-erkende training.

Nieuwe prijzen!
Voor particulieren, studenten en onderwijswezen €440 (incl. BTW) / €363,64 (excl. BTW)
Voor vrije beroepen, zelfstandigen en bedrijven €648 (incl. BTW) / €535,54 (excl. BTW)

U ontvangt per bijgewoonde sessie een attest van Lieve Thienpont waardoor uw mutualiteit €20 terugbetaalt per sessie.
Kandidaten die hebben deelgenomen aan de eerste reeks Binding door Bonding ontvangen 25€ korting bij inschrijving voor deze tweede reeks.


Locatie

AgapeBelgium, Oude Heirweg 60 te 8851 Koolskamp, Belgium

Aanmeldingsformulier

De informatie die je hieronder invult zal gebruikt worden op officiële documenten.

Persoonlijke informatie


Adresgegevens

Facturatiegegevens


©2019 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie

Wil je graag alles weten over onze opleiding Connected Living? Kom dan naar onze introductiedag

x