Ervaring... creatie... choreografie!

Een intensief danstraject waar je choreografie en danstechnieken aanleert voor het maken van artistieke projecten

12 juli tot 14 juli 2019 AgapeBelgium
3 dagen
€ 195 Excl. catering | Incl. BTW
Terug naar overzicht

Ben jij vertrouwd met improvisatie, samenwerking en creëren met beweging? Neem dan deel aan dit intensief dansproject. Leer enerzijds een korte choreografie maken vanuit je eigen persoonlijkheid en ervaar aan den lijve een aantal methodieken zoals Laban/Bartenieff Movement System en movement choirs die je kan inzetten voor het maken van een artisitiek project (dans, beweging, drama,...)

Sofie neemt je mee doorheen een kortdurend intensief danstraject dat zich enerzijds richt op het maken van een korte groepscompositie/choreografie ontstaan uit een persoonlijk creatief verdiepingsproces, anderzijds op het kennismaken en aan den lijve ervaren van het Laban/Bartenieff movement system, movement choirs en andere methodieken die ingezet kunnen worden bij het maken van artistieke projecten (dans, beweging, drama,…).

Werkvorm:

Gebruikmakend van verschillende opdrachten/oefeningen en een centraal thema als leidraad duiken we in ons lichaam. We maken contact met onze eigen kwaliteiten, uitdagingen, verbeelding, gevoelswereld en geschiedenis die we in ons lichaam meedragen. Er wordt gewerkt op individuele basis, per twee of in kleine groepjes om te improviseren, creëren, observeren, uitwisselen en vastleggen van bewegingsmateriaal.

Via coaching en filmmateriaal worden creaties herwerkt tot een kleine compositie. Als deelnemer wordt je meegenomen op een reis van ervaren, beleven, improviseren, creëren, coachen en choreograferen. 

Voor wie:

Voor iedereen (vanaf 17 jaar) die via dans en beweging openstaat om in groep te werken naar een compositie met het eigen lichaam als vertrekpunt voor verdieping en creatie. Verbinding met jezelf en de groep zijn belangrijke ankers binnen dit weekend.

Beschikken over een danstraining of technische bagage is geen must. Vertrouwd zijn met improvisatie, samenwerking, creëren met beweging  zijn wel aangewezen.  

 

Praktische informatie

Praktische informatie

Begeleiding: Sofie Vanhaecke

Sofie heeft een basisopleiding genoten als master in de bewegingswetenschappen en heeft zich daarna verder verdiept in het therapeutisch werken vanuit het medium lichaam en beweging. Ze specialiseerde zich in de psychomotorische therapie,  lichaamsgerichte psychotherapie, dans-en bewegingstherapie (Agape), experientieel lichaamswerk en is gecertificeerd bewegingsanalyst (CMA, Agape/LIMS NY). Ze is werkzaam als therapeut in een ziekenhuis en is daarnaast mede-oprichter van VZW Studio Credo te Brugge waar ze momenteel de lessen improvisatie op zich neemt. Als danseres is ze vnl gevormd in jazzdans maar heeft daarnaast een ruime kennis en ervaring genoten in diverse dansstijlen. De laatste jaren heeft ze zich meer toegespitst op het begeleiden van mensen in hun creatie en persoonlijk groeiproces als danser om van daaruit te werken naar compositie en choreografisch werk. Sofie heeft door ervaring en haar achtergrond als therapeut en bewegingsanalyst een eigen manier van werken, creëren en choreograferen ontwikkeld die ze graag wil delen en anderen hiermee wil inspireren.

Data: 

Vrijdagavond 12 juli: van 19.30 tot 21.30: kennismaking + theoretische toelichting methodieken + verloop weekend

Zaterdag 13 juli : 9.30u – 17.30u, inclusief pauzes

Zondag 14 juli: 9.30u – 16.30u , inclusief pauzes + filmen van het eindresultaat

Kostprijs

Deze training komt in aanmerking voor opleidingscheques.
Deze training is een KMOp-erkende training.

Prijs voor bedrijven: €220 (excl btw) - €262.20 (incl btw)
Particulieren: €161,16 (excl btw) - €195 (incl BTW)

Dit is geen residentieel programma. Er is wel mogelijkheid om gebruik te maken van verblijf en catering. Kostprijs: €80 euro (incl BTW). Inbegrepen in deze prijs: overnachting (2x), ontbijt - lunch - diner op zaterdag. Ontbijt en lunch op zondag.

Meebrengen:
Camera, gsm (om te filmen)

Max aantal deelnemers: 12
Inschrijven is noodzakelijk


Locatie

AgapeBelgium, Oude Heirweg 60 te 8851 Koolskamp, Belgium

Aanmeldingsformulier

De informatie die je hieronder invult zal gebruikt worden op officiële documenten.

Persoonlijke informatie


Adresgegevens

Facturatiegegevens


©2019 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie