Summerschool Polyvagal Theory - VOLZET!

Gedurende drie dagen zal de workshop onderzoeken hoe dans/bewegingstherapie (DMT) dient als een voertuig voor expressieve communicatie.

9 augustus tot 11 augustus 2019 AgapeBelgium
3 dagen
Terug naar overzicht

Deze zomer krijg jij de kans om deel te nemen aan een workshop met niemand minder dan Christina Devereaux (USA), Associate Clinical Professor en Program Director voor de Dans/Bewegings therapie in de Drexel University.

Deze opleiding is exclusief in België en is speciaal ontwikkeld voor Dans- & Bewegingstherapeuten, mensen die werken met autisme, traumadocenten, psychotherapeuten enz.

Gedurende drie dagen zal de workshop onderzoeken hoe dans/bewegingstherapie (DMT) dient als een voertuig voor expressieve communicatie. Je leert hoe het een brug vormt om het systeem van sociale betrokkenheid te verbeteren. Dit voor individuen en groepen met een autismespectrumstoornis en mensen die een trauma hebben meegemaakt.

Deelnemers zullen dans/bewegingstherapie-interventies onderzoeken via het Polyvagal-perspectief, gebaseerd op het empirisch onderzoek van Stephen Porges. Hij onderzocht de fysiologische basis van sociaal bindend gedrag en de neurofysiologie van ‘zich veilig voelen’.

Deelnemers zullen deze beweging gebaseerde benadering van behandeling onderzoeken en praktische strategieën bieden om te gebruiken bij klinische interventie, die het bewustzijn van deze fysiologische toestandsveranderingen zal opbouwen en de activering van de ventrale nervus vagus via muziek, ademhalingsoefeningen en spelen.

Deelnemers zullen:

  • Een beter begrip krijgen van de Polyvagal-theorie en de toepassing ervan bij interventies voor dans/bewegingstherapie
  • Vanuit de dans / bewegingstherapie de non-verbale expressie onderzoeken om ze te begrijpen, te reflecteren en uit te breiden en hoe dit kan helpen om socialisatie en communicatie te verbeteren
  • Inzicht krijgen in de neurofysiologie van zich 'veilig voelen' en de toepassing op groepen en mensen met ASS en degenen die een trauma hebben meegemaakt
  • Specifieke sprekende punten van hoe DMT specifieke diagnostische criteria aanpakt als een interventie voor mensen met ASS en PTSS identificeren.

 

Praktische informatie
Christina Devereaux (USA)

Coördinator

Christina Devereaux (USA)

Praktische informatie

Data

Start op 9 augustus 2019 om 10u tot en met 11 augustus 2019 om 17u.
Catering en overnachting is mogelijk. Gelieve dit aan te geven bij inschrijving.

Inschrijving is noodzakelijk.

Trainer

Christina Devereaux, Ph.D., LCAT, LMHC, BC-DMT, NCC is ‘Associate Clinical Professor’ en ‘Programma Directeur’ van de opleiding Dans/Bewegingstherapie en Counseling aan de Drexel University in de Verenigde Staten. Ze is voormalig programmadirecteur en universitair hoofddocent aan Antioch University New England in de Afdeling Toegepaste Psychologie. Ze zit momenteel op de senior faculteit van Inspirees, een trainingsprogramma voor DMT in China, en is een internationaal faculteitslid voor Dance Therapy Nieuw-Zeeland.

Ze werkte als co-editor van de American Journal van de danstherapie van 2011-2017 en is een tweevoudig President's Award-ontvanger van de American Dance Therapy Association (ADTA) voor haar uitstekende bijdragen aan het beroep (2008 en 2017). Naast het schrijven van veel publicaties, heeft ze een blog met Psychology Today "Betekenis in beweging: dansen met de geest in gedachten."

 

Kostprijs

Deze training komt in aanmerking voor opleidingscheques.
Deze training is een KMOp-erkende training. Geef dit graag aan bij inschrijving.

Trainingkosten:
Voor particulieren, studenten en mensen uit het onderwijswezen
€350 (excl.BTW) of €423,50 (incl. BTW)
Voor vrije beroepen, zelfstandigen en bedrijven
€525 (excl.BTW) of €635,25 (incl.BTW)

Cateringkosten: €135 (excl. BTW) of €143,10 (incl. BTW).


Locatie

Locatie
AgapeBelgium, Oude Heirweg 60 te 8851 Koolskamp, Belgium

Aanmeldingsformulier

De informatie die je hieronder invult zal gebruikt worden op officiële documenten.

Persoonlijke informatie


Adresgegevens

Facturatiegegevens


©2019 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie