The Embodied Coach: Reading the Movement, Understanding the Expression

Leer een lichaam in beweging 'lezen'

10 november tot 22 december 2020 AgapeBelgium
Lessenreeks 7 trainingen
€ 930 Excl. catering | Excl. BTW
Terug naar overzicht

 'The Embodied Coach: Laban Movement Analysis - Reading the movement, understanding the expression' is een training in lichaamsgerichte interventies voor coaches, hulpverleners & therapeuten

Wat komt aan bod in deze opleiding?

Vanuit het oogpunt van het lichaam verkennen wij de waarde van lichaamsbewustwording, stressregulatie, het omgaan met emoties en gevoelens, opladen, ontladen, omgaan met woede, genieten en nog meer. Laban Movement Analysis hoort thuis onder de analytische lichaamsgerichte psychotherapie. 

Gezien het aantal burn- en bore-outs, het ongelooflijk hoog aantal langdurige zieken en het opgejaagd gevoel dat zelfs nu al bij kinderen terug te vinden is, is eindelijk in onze huidige geestelijke gezondheidszorg meer gegronde aandacht voor de interactie tussen lichaam en geest.

De kennis van Laban Movement Analysis leert je een lichaam in beweging te lezen en deze kennis in te zetten in therapie.

'Leer een lichaam lezen' betekent dat je volgende zaken onder de knie hebt:

  • Je leert kijken naar op welke manier mensen hun lichaam organiseren;
  • Je leert kijken naar het kleur of dynamiek (effort) waarop mensen bewegen: lichte tred, zware tred, vrij, gecontroleerd... en wat dit betekent;
  • Je leert kijken naar de manier waarop ze de ruimte gebruiken en hun persoonlijke ruimte in hun bewegingen;
  • Je leert kijken hoe ze om gaan met relaties, hoe ze zelf in beweging komen en hoe ze bewegen in relatie tot een ander of een voorwerp.

Deze vier categorieën bekijken we, waarbij we ons realiseren dat elke persoon uniek is. Niemand kent dezelfde combinaties van bewegen.

Belangrijk bij Laban Movement Analysis is het observeren zonder te gaan interpreteren. Het antwoord kan alleen de cliënt geven. We leren jou alleen breder kijken dan naar het woordelijke. Het lichaam liegt immers niet! 

Je leert je cliënt bewust worden van zijn of haar lijf, van hoe hij of zij het gebruikt en wat hij of zij er nog meer mee kan doen.

Bepaalde houdingen zijn immers ontstaan uit een overlevingsstrategie. Iemand die zich bijvoorbeeld timide voelt, heeft vaak letterlijk 'geen sterke ruggengraat'. Bepaalde lichaamsgerichte oefeningen kunnen deze cliënt ondersteunen. Wanneer tijdens therapie de ruggengraat wordt versterkt en hierop geoefend wordt, dan zal het in de praktijk ook makkelijker gaan omdat het lijf dit reeds geoefend heeft.

Volgende onderwerpen komen aan bod: 

Laban Movement Analysis, recuperatie en inspanning, congruentie, relateren en verbinden in en met jezelf en de wereld, de kunst van observeren,  het lichaam in beweging ‘lezen’, energie en kracht waarnemen in beweging, hoe beweegt iemand in relatie tot zijn omgeving?, hoe beweegt iemand in relatie tot de ander?, energizers & warming-ups.

Praktische informatie
Stephanie de Bruijckere

Coördinator

Stephanie de Bruijckere

+32 498 10 76 34

Praktische informatie

Data:

10, 17, 24 november 2020

1, 8, 15, 22 december 2020

Telkens van 9u30 - 16u30

Niet residentieel. Geen catering inbegrepen.

Covid-19

Alle opleidingen en trainingen kunnen we categoriseren als ‘corona-proof’ of ‘corona-resistent’. Opleidingen die corona-proof zijn, gaan door mits toepassing van strikte veilligheidsmaatregelen. Corona-resistent betekent dat wij ernaar streven dat een opleiding altijd zal kunnen plaatsvinden, ook als we opnieuw in lockdown gaan. 

Deze workshop is corona-resistent en gaat door (dit aanbod is integraal overdraagbaar via live e-learning, wat enkel zal gedaan worden bij een nieuwe lockdown).

De concrete Covid-19 maatregelen die zullen genomen worden, kan je hier lezen: https://www.agapeacademy.be/nl/nieuws-en-publicaties/30/covid-19-richtlijnen

 

Stephanie de Bruijckere is een internationaal trainster die zich heeft gespecialiseerd in dynamische ontspanningswerkvormen, Laban Bewegingsanalyse en Bartenieff Fundamentals. Zij is een erkend dans- en bewegingstherapeute en gecertificeerd bewegingsanalist (CMA). Zij doceerde in de internationale trainingen van het Laban Institute for Movement Studies in New York en werkte mee in programma’s zoals ‘embodied leadership’, ‘dynamic relaxation’ en nog meer. Zij is verbonden als coördinator en trainster in de opleiding dans- en bewegingstherapie van AgapeBelgium. 

Kostprijs

€930 excl. BTW of €1125,30 incl. BTW
Geen catering voorzien.

Kortingen:
KMO-portefeuille
De Vlaamse overheid subsidieert tot 30% van de training. Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen. Voor meer info surf naar www.kmo-portefeuille.be

AgapeBelgium voorziet 20% korting op de inschrijvingsprijs voor mensen uit de publieke en non-profit sector.

Opleidingscheques
Deze training komt in aanmerking voor opleidingscheques.

Er kan, in uitzonderlijke gevallen, gespreide betaling aangevraagd worden.


Locatie

AgapeBelgium
Oude Heirweg 60
8851 Koolskamp

Inschrijven

De informatie die je hieronder invult zal gebruikt worden op officiële documenten.

Persoonlijke informatie


Adresgegevens


Uw vraag, opmerking of suggestie

Facturatiegegevens


©2020 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie