The Embodied Coach: Reading the Movement, Understanding the Expression

Leer een lichaam in beweging 'lezen'

10 november tot 22 december 2020 AgapeBelgium
Lessenreeks 7 trainingen
€ 930 Excl. catering | Excl. BTW
Terug naar overzicht

 'The Embodied Coach: Laban Movement Analysis - Reading the movement, understanding the expression' is een training in lichaamsgerichte interventies voor coaches, hulpverleners & therapeuten

Wat komt aan bod in deze opleiding?

Vanuit het oogpunt van het lichaam verkennen wij de waarde van lichaamsbewustwording, stressregulatie, het omgaan met emoties en gevoelens, opladen, ontladen, omgaan met woede, genieten en nog meer. Laban Movement Analysis hoort thuis onder de analytische lichaamsgerichte psychotherapie. 

Gezien het aantal burn- en bore-outs, het ongelooflijk hoog aantal langdurige zieken en het opgejaagd gevoel dat zelfs nu al bij kinderen terug te vinden is, is eindelijk in onze huidige geestelijke gezondheidszorg meer gegronde aandacht voor de interactie tussen lichaam en geest.

Er is een groeiende vraag naar concrete en onderbouwde belichaamde wetenschappen, technieken en methodieken vanuit o.a. de politie, de geestelijke gezondheidszorg, de verslavingszorg, de coachingswereld, fysiotherapeuten en andere beroepsgroepen. De kennis van Laban Movement Analysis leert je een lichaam in beweging te lezen en deze kennis in te zetten in therapie.

Deze opleiding is iets voor jou als...:

  • Je hart klopt voor het werken met mensen en voor het lichaam te betrekken in jouw werken. Je hebt hier affiniteit en interesse in. 
  • Je werkt als hulpverlener, therapeut, psychotherapeut, coach, psycholoog, trainer, arts of in een hulpverleningssetting als een gemotiveerde lichaamswerker in spé. Als je maar met mensen, in teams of binnen organisaties werkt, waar je mogelijkheden ziet om lichaamsgericht werken in te zetten.
  • Je lichaamsgerichte therapie reeds aan den lijve hebt ervaren en verdiept en vanuit deze persoonlijke ervaring kan verwoorden wat voor jou de meerwaarde is van lichaamsgericht werken.
  • Je reeds in supervisie bent of je bereid bent een supervisor te vinden die je bijstaat tijdens (en na) deze opleiding.
  • Je hulpverleningskwaliteiten hebt . Je kan met andere woorden werkvormen resultaatgericht inzetten en je kan methodisch reflecteren.
  • Je bereid bent een intake te doen bestaande uit: een motivatiebrief schrijven, voorbeelden van lichaamsgericht werken aangeven en vakliteratuur lezen.
Praktische informatie
Stephanie de Bruijckere

Coördinator

Stephanie de Bruijckere

+32 498 10 76 34

Praktische informatie

Data:

10, 17, 24 november 2020

1, 8, 15, 22 december 2020

Telkens van 9u30 - 16u30

Niet residentieel. Geen catering inbegrepen.

Covid-19

Alle opleidingen en trainingen kunnen we categoriseren als ‘corona-proof’ of ‘corona-resistent’. Opleidingen die corona-proof zijn, gaan door mits toepassing van strikte veilligheidsmaatregelen. Corona-resistent betekent dat wij ernaar streven dat een opleiding altijd zal kunnen plaatsvinden, ook als we opnieuw in lockdown gaan. 

Deze workshop is corona-resistent en gaat door (dit aanbod is integraal overdraagbaar via live e-learning, wat enkel zal gedaan worden bij een nieuwe lockdown).

De concrete Covid-19 maatregelen die zullen genomen worden, kan je hier lezen: https://www.agapeacademy.be/nl/nieuws-en-publicaties/30/covid-19-richtlijnen

 

Stephanie de Bruijckere is een internationaal trainster die zich heeft gespecialiseerd in dynamische ontspanningswerkvormen, Laban Bewegingsanalyse en Bartenieff Fundamentals. Zij is een erkend dans- en bewegingstherapeute en gecertificeerd bewegingsanalist (CMA). Zij doceerde in de internationale trainingen van het Laban Institute for Movement Studies in New York en werkte mee in programma’s zoals ‘embodied leadership’, ‘dynamic relaxation’ en nog meer. Zij is verbonden als coördinator en trainster in de opleiding dans- en bewegingstherapie van AgapeBelgium. 

Kostprijs

€930 excl. BTW of €1125,30 incl. BTW
Geen catering voorzien.

Kortingen:
KMO-portefeuille
De Vlaamse overheid subsidieert tot 30% van de training. Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen. Voor meer info surf naar www.kmo-portefeuille.be

AgapeBelgium voorziet 20% korting op de inschrijvingsprijs voor mensen uit de publieke en non-profit sector.

Opleidingscheques
Deze training komt in aanmerking voor opleidingscheques.

Er kan, in uitzonderlijke gevallen, gespreide betaling aangevraagd worden.


Locatie

AgapeBelgium
Oude Heirweg 60
8851 Koolskamp

Inschrijven

De informatie die je hieronder invult zal gebruikt worden op officiële documenten.

Persoonlijke informatie


Adresgegevens


Uw vraag, opmerking of suggestie

Facturatiegegevens


©2020 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie

Herontdek jezelf - Herontdek de wereld: Opleiding Life Coach Connected Living. Want we hebben allemaal nood aan verbinding.

x