Terug naar overzicht

Lichaamsgerichte Psychotherapie: Belichaming & Neurologie

  • Algemeen
  • Praktisch
  • Docent

Neurologen verwijzen steeds vaker naar de effectiviteit van de lichaamsgerichte (psycho)therapie dat als middel aangewend kan worden om een liefdevol en verbonden leven te leiden. Maar hoe komt dat nu, dat lichaamsgerichte therapieën zo'n invloed hebben op het lichaam? In deze training gaan we hier dieper op in en bekijken op welke manier de technieken invloed hebben op de neurologische processen.

In deze module focussen we ons op de neurologische processen die aan het werk zijn bij het toepassen van lichaamsgerichte technieken. Neurologen verwijzen steeds vaker naar de effectiviteit van de lichaamsgerichte (psycho)therapie die als middel aangewend kan worden om een liefdevol en verbonden leven te leiden. 

De verschillende methodes binnen de lichaamsgeoriënteerde psychotherapieën geven elke deelnemer de mogelijkheid zichzelf te verdiepen en moeilijkheden hanteerbaar te maken. De effectiviteit van deze methodes is te danken aan het gegeven dat het lichaam betrekken in een menseigen groei- & helingsproces een herstellend effect heeft op ons zenuwstelsel

Deze kortdurende training onderzoekt de kracht en de impact van lichaamsgerichte therapie, zijn methodes en zijn interventies, met een neurologische bril. Vragen als

  • ‘wat speelt zich af op neurologisch niveau binnen een lichaamsgerichte therapie?’;
  • ‘wat is de bio-neurologie van attunement en hechting en hoe geeft lichaamsgerichte coaching hier een antwoord op?,
  • ‘wat is spanning en ontspanning?’,
  • ‘hoe registreert en reageert ons zenuwstelsel op een traumatische ervaring en op welke manier geeft lichaamgerichte therapie hierop een antwoord ?’

En nog vele andere krijgen een antwoord binnen deze module.

Deze module wordt op een begrijpbare manier aangeboden en geeft elke deelnemer inzicht in hoe lichaamsgerichte therapie een impact en een steun geeft aan ons neurologisch functioneren.

(Klik op 'Praktisch' en 'Programma' voor data en prijzen)

Datum

Embodiment and neurology (3 trainingsdagen)
18 november 2021 (20u – 22u), 19 november (9u30 – 17u30), 20 november (9u30 – 17u30), 21 november (10u – 13u) 2021

Prijs

€580 incl. BTW of €479,34 excl. BTW


Kortingen:
KMO-portefeuille
De Vlaamse overheid subsidieert tot 30% van je opleiding. Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen. Voor meer info surf naar www.kmo-portefeuille.be

De subsidie via de KMO-p kan enkel voor studenten die werkzaam zijn in volgende sectoren: een erkend medisch of paramedisch beroep, kinesitherapeuten of werkzaam binnen de paramedische beroepen zijnde de homeopathie, de chiropraxie, de osteopathie en de acupunctuur.


Opleidingscheques
Deze training komt in aanmerking voor opleidingscheques.

Er kan, in uitzonderlijke gevallen, gespreide betaling aangevraagd worden.


Covid-19

Alle opleidingen en trainingen kunnen we categoriseren als ‘corona-proof’ of ‘corona-resistent’. Opleidingen die corona-proof zijn, gaan door mits toepassing van strikte veilligheidsmaatregelen. Corona-resistent betekent dat wij ernaar streven dat een opleiding altijd zal kunnen plaatsvinden, ook als we opnieuw in lockdown gaan. 

Deze opleiding is corona-proof. Dat wil zeggen dat in het geval van een nieuwe lockdown, opleidingsblokken kunnen vervangen worden door een online formaat en/of uitgesteld worden. De opleiding zal niet geannuleerd worden in haar geheel.

Bekijk hier alle info rond Covid-19.

Niek Ghekiere

Docent

Niek Ghekiere

+32 498 52 95 52

Niek Ghekiere is als creatief therapeut een erkend dans- en bewegingstherapeut en draagt een Master in Dance Movement Therapy (MaDMTh). De opleiding die hij volgde tot neo-reichiaans therapeut ondersteunt en verscherpt hem in het begeleiden van mensen en groepen. Hij heeft een privépraktijk, waar hij individuele- en groepstherapie geeft en is directeur van het therapie- en opleidingscentrum AgapeBelgium. Hij is voormalig voorzitter van de vakgroep dans- en bewegingstherapie en verricht onderzoek naar lichaamsgerichte therapieën en spiritualiteitsbeleving.

Wanneer: 18 november 2021 tot 21 november 2021
Aantal modules: 4 trainingen
Waar: AgapeBelgium
€580.00
Incl. BTW

©2021 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie | Covid19-informatie