Opleiding Dans- en Bewegingstherapie 2021 (volzet)

Een bijzondere verdieping in de helende aspecten van het dansen en bewegen.

25 maart tot 28 november 2021 AgapeBelgium
Lessenreeks 7 trainingen
Terug naar overzicht

De opleiding is volzet. Er is een wachtlijst voorzien. Voor meer informatie, mail ons graag: info@agapebelgium.

Bewust bewegen of bewust dansen heeft een bijzondere uitwerking op onze ontwikkeling als mens.

Dansen geeft niet alleen vreugde en energie. Dansen en bewegen kan een bron zijn van bewustwording en transformatie. Een plaats waar wij emoties hanteerbaar kunnen maken of waar wij subtiele voelbare energie kunnen ervaren die in zijn woordloosheid toch een diepe zingeving doet ontwaken. Deze opleiding geeft je de mogelijkheid verschillende methodes eigen te maken waar het dansen en het bewegen een helende werking heeft op het lichaam, de geest en de persoonlijkheid van de mens.

Dans- en bewegingstherapie behoort tot de lichaamsgerichte psychotherapie. Deze gespecialiseerde vorm helpt je bewust te worden van je lichaam, je blokkades en de manier waarop jouw persoonlijkheid verweven is met je lichaam en hoe je deze - vaak verkrampte - relatie kan herstellen.

Bewust worden van jouw lichaam betekent je bewust worden van jouw gedrag, jouw denkpatronen, stemmingen, handelingen en indrukken. Kortom: bewust worden van jouw lichaam staat gelijk aan het bewust worden van jouw mogelijkheden.

In deze gecertificeerde opleiding ervaar en leer je verschillende danstherapeutische methodieken en therapeutische vaardigheden, zoals Laban Movement Analyses, Bartenieff Fundamentals en Authentic Movement. Dit zal je in staat stellen mensen te begeleiden in hun veranderings-, ontwikkelings-, acceptatie- en bewustwordingsprocessen.

De inschrijfprocedure bestaat uit het insturen van een motivatiebrief en het beantwoorden van een vragenlijst (zie ook brochure). Daarna volgt een gratis doorbraaksessie, waarbij wij samen met jou kijken of deze opleiding passend is bij jouw vragen en doelstellingen. Inschrijving is noodzakelijk en max. worden per jaar 18 mensen toegelaten. Wees op tijd, daar deze opleiding altijd veel geïnteresseerden kent.

Praktische informatie
Stephanie de Bruijckere

Coördinator

Stephanie de Bruijckere

+32 498 10 76 34

Praktische informatie

Gespecialiseerd trainersteam o.l.v. Stephanie de Bruijckere

AgapeBelgium werkt uitsluitend met autoriteiten of gespecialiseerden in hun vakgebied. Daarvoor doen we beroep op zowel Belgische alsook buitenlandse trainers. De opleiding wordt gedragen door Rachel Porter (UK), Niek Ghekiere (B), Stephan Marchant (B), Dirk Ghekiere (B), Concha Garcia (USA), Anja Driesmans (B), Alexander Verstaen (B), Alain Pringels (B) en andere trainers. De coördinatie van deze training ligt in de handen van Stephanie de Bruijckere (Nl) en Niek Ghekiere.

Kenmerkend voor deze training

Is het leertherapeutisch model. Hierdoor zal de student niet alleen de kennis en de technieken aangeleerd krijgen die nodig zijn om DBT op een verantwoorde manier neer te zetten. Het leertherapeutisch model zal alle methodes en technieken aanleren door de student de mogelijkheid te geven deze als eerste in de diepte te ervaren. Op deze manier komt er tevens een persoonlijk ontwikkelingsproces op gang waardoor de student een ervaren, een vaardig en wetend therapeut kan worden.

Studielast

De opleiding bestaat uit 7 bijeenkomsten per jaar van 3,5dagen (starten op donderdagavond). Deze opleidingsblokken zijn verplicht residentieel. 

Tussen de opleidingsblokken vormen de intervisiegroepen een belangrijke oefen- en verdiepingsplaats. Elke intervisiegroep krijgt 7 opdrachten per jaar.

Vanaf het 3de jaar kan er stage worden gelopen. Om in aanmerking te komen voor het certificaat dient de student alle blokken te hebben gedaan, 620 stage-uren en een afstudeerwerk op een positieve manier hebben afgewerkt.

Data van het eerste jaar:

Module 1 Kennismaking & DBT: 25-28 maart 2021

Module 2 Laban Bartenieff Movement System(LMBS): 22-25 april 2021

Module 3 Sound Movement & touch: 13-16 mei 2021

Module 4 Authentic Movement (AM): 10-13 juni 2021

Module 5 Creatieve Processen: 26-29 augustus 2021

Module 6 Didactiek en Groepswerk: 30 september-3 oktober 2021

Module 7 Groepsdynamica: 25-28 november 2021

Covid-19

Alle opleidingen en trainingen kunnen we categoriseren als ‘corona-proof’ of ‘corona-resistent’. Opleidingen die corona-proof zijn, gaan door mits toepassing van strikte veilligheidsmaatregelen. Corona-resistent betekent dat wij ernaar streven dat een opleiding altijd zal kunnen plaatsvinden, ook als we opnieuw in lockdown gaan. 

Deze opleiding is corona-proof. Dat wil zeggen dat in het geval van een nieuwe lockdown, opleidingsblokken kunnen vervangen worden door een online formaat en/of uitgesteld worden. De opleiding zal niet geannuleerd worden in haar geheel.

Kostprijs

Inschrijvingsprijs:
€2530 (excl. BTW) of €3061,30 (incl.BTW) per jaar.
Deze prijs bevat 24,5 trainingsdagen, verzorgd door een internationaal trainersteam, syllabi en materialen

Catering:
Catering/jaar: €1013,63 (incl.BTW). Aantal cateringdagen: 22,5

Kortingen:
KMO-portefeuille
De Vlaamse overheid subsidieert tot 30% van je opleiding. Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen. Voor meer info surf naar www.kmo-portefeuille.be

Opleidingscheques
Deze training komt in aanmerking voor opleidingscheques.

AgapeBelgium voorziet korting op de inschrijvingsprijs voor mensen uit de publieke & non-profit sector, langdurig werkzoekenden, studenten & vervangingsinkomens. Inschrijvingsprijs: €2480,50 (incl. BTW) per jaar

Er kan, in uitzonderlijke gevallen, gespreide betaling aangevraagd worden.


Locatie

AgapeBelgium, Oude Heirweg 60 te 8851 Koolskamp, Belgium

Inschrijven

De informatie die je hieronder invult zal gebruikt worden op officiële documenten.

Persoonlijke informatie


Adresgegevens


Uw vraag, opmerking of suggestie

Facturatiegegevens


©2021 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie