Terug naar overzicht

Lichaamsgerichte Psychotherapie: De kracht van Bio-energetica

  • Algemeen
  • Programma
  • Praktisch
  • Docent

Je werkt als hulpverlener, therapeut, psychotherapeut, coach, psycholoog, trainer, arts of in een hulpverleningssetting als een gemotiveerde lichaamswerker en je wenst je bij te scholen? Dan zijn onze modules 'Lichaamsgerichte Therapie' iets voor jou. Deze module leert je werken met Bio-energetica zodat je dit zelf kunt toepassen op jouw klanten.

Bio-energetica is een methode die gebruik maakt van verschillende oefeningen die zich richten naar spanningsgebieden in het lichaam. 

Via verschillende manieren van expressieve dansen, meditaties en specifieke oefeningen waar het lichaam in betrokken wordt, uiten de losgemaakte spanningen zich vaak in vreugde, opluchting, ruimte, herkenning en erkenning en zorgt deze openheid voor nieuwe impulsen en rust in ons leven.

Bio-energetica is voor mensen die de kwaliteit van hun leven willen verbeteren, het leven niet alleen aan de oppervlakte willen ervaren, het contact met hun gevoel zijn kwijtgeraakt, nieuwsgierig zijn.


Thema’s die aan bod komen:

Theoretische concepten van toen en nu: hoe het gespannen lichaam begrijpen? • Ervaringsgerichte basis- en doorwerkoefeningen • Gronding • Adem & klank • Containment & catharsis • Vibratiebogen • Spierspanningen & expressie • Contact • Neurologie en bio-energetica • Opladen & ontladen • Plezier & overgave

Je ontvangt het programma na inschrijving

Data

8-15-22-29 nov & 6-13-20 dec 2021

(telkens van 9u30 - 16u30)

Prijs

€1600 (excl. BTW) of €1936 (incl. BTW)

Kortingen:
KMO-portefeuille
De Vlaamse overheid subsidieert tot 30% van de training. Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen. Voor meer info surf naar www.kmo-portefeuille.be

De subsidie via de KMO-p kan enkel voor studenten die werkzaam zijn in volgende sectoren: een erkend medisch of paramedisch beroep, kinesitherapeuten of werkzaam binnen de paramedische beroepen zijnde de homeopathie, de chiropraxie, de osteopathie en de acupunctuur.

Opleidingscheques
Deze training komt in aanmerking voor opleidingscheques.

Er kan, in uitzonderlijke gevallen, gespreide betaling aangevraagd worden.


Covid-19

Alle opleidingen en trainingen kunnen we categoriseren als ‘corona-proof’ of ‘corona-resistent’. Opleidingen die corona-proof zijn, gaan door mits toepassing van strikte veilligheidsmaatregelen. Corona-resistent betekent dat wij ernaar streven dat een opleiding altijd zal kunnen plaatsvinden, ook als we opnieuw in lockdown gaan. 

Deze workshop is corona-resistent en gaat door (dit aanbod is integraal overdraagbaar via live e-learning, wat enkel zal gedaan worden bij een nieuwe lockdown).

De concrete Covid-19 maatregelen die zullen genomen worden, kan je hier lezen: https://www.agapeacademy.be/nl/nieuws-en-publicaties/30/covid-19-richtlijnen

Niek Ghekiere

Docent

Niek Ghekiere

+32 498 52 95 52

Niek Ghekiere draagt een master diploma in Dance Movement Therapy en NeoReichiaanse Psychotherapie. Hij specialiseerde zich in neurologie, Authentic Movement, ademtherapie en bio-energetica. Hij is gastdocent aan buitenlandse postgraduaat-opleidingen. Als onafhankelijk onderzoeker publiceerde hij o.a. over Authentic Movement. Hij is voormalig voorzitter van de Belgische vereniging voor Creatieve Therapie en Dans- en bewegingstherapie. Hij heeft zijn eigen praktijkvoering als therapeut waar hij avondgroepen verzorgt in bio-energetica en authentic movement en individuen bijstaat in hun zoek- en ontwikkelingsproces. Hij is trainer in de opleiding dans- en bewegingstherapie en coördinator/trainer van/aan de opleiding Connected Living van AgapeBelgium. 

Wanneer: 8 november 2021 tot 20 december 2021
Aantal modules: 7 trainingen
Waar: AgapeBelgium
€1600.00
Excl. BTW

Door bewust te worden dat er een verband bestaat tussen chronische spierpijnen en onderdrukte emoties en door specifieke oefeningen te geven om die spieren te ontspannen, wordt ook het bewustzijn van de verschillende delen in ons lichaam vergroot en herwinnen we aan gratie in onze bewegingen.

Isabelle Hoet

Bio energetica was een onvoorspelbare reis naar onbekende delen van mijn lichaam. Ik ben verschillende krachtbronnen in mezelf tegengekomen, waardoor ik nog meer bewust werd van de innelijke wijsheid die in mijn lichaam aanwezig ligt.

Griet Mertens, 44j, Dans- & Bewegingstherapeut

©2021 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie | Covid19-informatie