Terug naar overzicht

Workshop 'Trauma & Spiritualiteit' met Concha García

  • Algemeen
  • Praktisch
  • Docent

Trauma’s hebben we allemaal. Zowel jij als ik. Het verschil in elke persoon is hoe je met die trauma’s omgaat. Somatisch (= lichamelijk) ervaren is een natuurlijke benadering voor genezing van trauma. Traumatherapie helpt je om wat gebeurd is een plaats te geven in je leven, zo krijg je vernieuwde energie zodat je weer vooruit kan en echt kan leven.

Somatische ervaring is gebaseerd op het bestuderen van wilde prooidieren, die zelden getraumatiseerd zijn, hoewel ze regelmatig worden bedreigd. In tegenstelling tot prooidieren, hebben mensen door hun rationele hersenen (neo-cortex) de neiging het natuurlijke dierlijke instinct af te remmen of helemaal uit te schakelen om een ​​trauma te ontladen. Het gevolg is dat trauma geblokkeerd blijft in onze spieren, botten en zenuwstelsel,... Dit kan extreme emotionele ervaringen veroorzaken zoals angst, woede, gevoelens van hulpeloosheid, gevoel van verlies, depressie... Bovendien kan het ook resulteren in een aantal lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld gevoelloosheid, pijn overal en altijd in het lichaam, strakke spieren, duizeligheid, veranderingen in het zicht, verlies van eetlust, diarree en slapeloosheid, om er maar een paar te noemen.

Deze workshop is een helende oefening in stoppen, voelen en loslaten. Je zult comfortabel op de vloer liggen met dekens en kussens, waardoor een veilige, vertrouwde, geaarde en koesterende ruimte ontstaat. Je zult leren om je gevoelens te vertragen en te volgen, openstaande, niet-oordelende aandacht te houden voor een intern weten, direct ervaren, maar nog niet in woorden. In deze vredige ruimte zul je weer in balans komen, je eigen onschuld en zoetheid vinden. Als medicijn in deze sessie kan een gebed, gedicht of lied worden aangeboden.

Concha Garcia Allen leidt deze workshop.
Concha is een erkend ‘Somatic Experience Practitioner’ en erkend massagetherapeute. Concha wordt door haar gemeenschap gezien als een medicijnvrouw. Ze werd opgeleid door “Grandmother Guadalupe” en Maria Felix in de Huichol traditie, Mexico, in sacred rituals and ceremonies.

Zij toont ons hoe ceremonie een waardevol onderdeel kan zijn van een bewustwordings- en groeiproces. Ze biedt in haar workshops niet alleen een schat van informatie, maar neemt ons mee in ervaringen waarin ze gebruik maakt van traditionele rituelen, dans en expressie, het samen-zijn en samen creëren. Haar benadering brengt vreugde en verbondenheid en leert ons over de kracht van kleine rituelen, beweging en aanvaarding voor een therapeutisch proces. 

Er wordt gestart om 10u. Je bent welkom vanaf 9u40.

Wees graag op tijd zodat je van in het begin deel uit maakt van de cirkel.
Mee te nemen:

  • Loszittende kledij
  • Lunchpakket
  • Drankje
  • Schrijfgerief

Verloop:
We vragen om iets vroeger aanwezig te zijn in het centrum, zodat we om 10u stipt kunnen starten. We ontmoeten elkaar en informatie wordt je gegeven over de workshop. We ronden de dag samen af omstreeks 18u00. (18 lesuren)

Het leven is een ceremonie - Interview met Concha García ...

Wil je graag meer lezen van Concha? Check dan ons interview met haar in ons blogartikel 'Het leven is een ceremonie'.

(Bekijk data en prijzen in het tabblad Praktisch)

Datum

Zaterdag 26 en zondag 27 februari 2022

Telkens van 10u - 18u

Prijs

€240 (excl. BTW) - €290,40 (incl. BTW)

Er is geen catering voorzien tijdens deze training. Breng dus graag je eigen lunchpakket mee. Water, koffie en thee zijn gratis verkrijgbaar in het centrum.

Locatie

Deze workshop gaat door in AgapeBelgium in Koolskamp. 

Taal

De workshop wordt gegeven in het Engels.


Covid-19

Alle opleidingen en trainingen kunnen we categoriseren als ‘corona-proof’ of ‘corona-resistent’. Opleidingen die corona-proof zijn, gaan door mits toepassing van strikte veilligheidsmaatregelen. Corona-resistent betekent dat wij ernaar streven dat een opleiding altijd zal kunnen plaatsvinden, ook als we opnieuw in lockdown gaan. 

Deze workshop is corona-proof. 

De training kan, enkel en alleen in het geval van een nieuwe lockdown, geannuleerd worden, omdat de inhoud niet overdraagbaar is via live e-learning. Indien dit zich zou voordoen, zullen de inschrijvingskosten die betaald werden, terugbetaald worden.

De concrete Covid-19 maatregelen die zullen genomen worden, kan je hier nalezen.

Concha García

Docent

Concha García

Concha García Allen is een erkend ‘Somatic Experience Practitioner’ en erkend massagetherapeute. Concha wordt door haar gemeenschap gezien als een medicijnvrouw. Ze werd opgeleid door “Grandmother Guadalupe” en Maria Felix in de Huichol traditie, Mexico, in sacred rituals and ceremonies.

Zij toont ons hoe ceremonie een waardevol onderdeel kan zijn van een bewustwordings- en groeiproces. Ze biedt in haar workshops niet alleen een schat van informatie, maar neemt ons mee in ervaringen waarin ze gebruik maakt van traditionele rituelen, dans en expressie, het samen-zijn en samen creëren. Haar benadering brengt vreugde en verbondenheid en leert ons over de kracht van kleine rituelen, beweging en aanvaarding voor een therapeutisch proces. 

Wanneer: 26 februari 2022 tot 27 februari 2022
Waar: Koolskamp
€240.00
Excl. BTW

©2022 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie | Covid19-informatie