Nieuws en publicaties

Terug naar overzicht
28 februari 2020

Covid-19 richtlijnen

Wellicht ken jij ook wel iemand die mogelijks kwetsbaar kan zijn voor het Covid-19 virus. Misschien wil jij ook weten wat wij doen om de overdracht van het virus zo moeilijk mogelijk te maken. Maar zeker is wel dat wij jouw en onze gezondheid en ook de gezondheid van kwetsbare mensen, zoals ouderen, heel belangrijk vinden. Als organisatie zijn wij bekommerd om de gezondheid van al onze studenten, docenten en bezoekers. We willen er dan ook alles aan doen om het hier veilig te houden. Hieronder informeren wij je hoe wij de richtlijnen die de World Health Organization en onze overheden aanbeveelt voor bedrijven vertalen naar onze werking. 

  • Wij moedigen iedere bezoeker aan om de handhygiëne goed te verzorgen. Wij hebben bijna elke ruimte voorzien van desinfecterende gel-dispensers en er zijn zepen beschikbaar in de sanitaire units. Gelieve regelmatig jouw handen te wassen, vooral na toiletgebruik en voor het eten. Indien je gebruik maakte van het openbaar vervoer, desinfecteer dan je handen bij het binnenkomen in het centrum.
  • Wij verluchten dagelijks alle ruimtes voor minstens 15 minuten. 
  • Wij vragen iedere bezoeker te hoesten en niezen in de binnenkant van zijn/haar elleboog, niet in de hand.

  • Monitor jezelf. Indien je een temperatuursverhoging voelt, hoe licht ook, vragen wij om niet naar het centrum te komen, maar een arts te consulteren en de afspraak te verplaatsen. Indien je pijnstillers nam zoals paracetamol, ibuprofen of aspirine om griepsymptomen of andere te onderdrukken, vragen wij om ook thuis blijven.
  • Indien je merkt dat je ziek bent, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts en breng het centrum op de hoogte.
  • Voor de bezoekers, studenten en trainers is er een thermometer voor handen op het secretariaat. Jullie zijn altijd welkom om deze te gebruiken. Indien je een lichte verhoging vertoont of een koorts hebt ontwikkeld, dan zal je bij de arts die verbonden is met het centrum een afspraak kunnen bekomen of kan je contact opnemen met je eigen arts.

  • Ben je in contact geweest met iemand die onlangs in een van de getroffen gebieden was en vertoon je geen symptomen, communiceer dit toch aan ons. Je dient op dat moment nog niet thuis te blijven. Indien je symptomen ontwikkelt en dus drager bent van het Covid-19 virus, dan zal je onmiddellijk contact kunnen opnemen met jouw arts of de arts verbonden aan het centrum van AgapeBelgium. 
  • Indien er een van onze studenten, docenten of bezoekers het Covid-19 virus draagt, bestaat de kans dat we gebruik maken van andere lesmodaliteiten. In dit geval zullen de betreffende groep en de betrokkenen verwittigd worden. 

 Mocht je nog vragen hebben, verwijzen wij graag naar de website van WHO https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/getting-workplace-ready-for-covid-19.pdf, de Vlaamse overheid https://overheid.vlaanderen.be/corona en https://www.zorg-en-gezondheid.be/overzicht-van-richtlijnen-voor-zorgprofessionals-over-het-coronavirus-covid-19 de federale overheid https://www.info-coronavirus.be/nl/

 

©2020 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie

Belangrijke mededeling! Alle activiteiten tot en met 4 mei worden op een alternatieve manier aangeboden of uitgesteld. Zorg goed voor jezelf en elkaar.

x